De NBvK wenst U een gezellige kerst en een gelukkig 2020

 

December 2019 

Het einde van het jaar is begonnen, tijd om zowel even achteruit en vooruit te kijken.
We hebben net een heel bijzondere ALV achter de rug, de aanwezige leden hebben gezien hoe wij nu twee Ridders in ons midden hebben en hoewel Tineke en Siska, afscheid gaan nemen straalt hun Ridderlijke licht toch zeker door en wijst ons de weg naar de toekomst.

Dit geldt zeker voor de actieve leden die volgend jaar de fakkel overnemen. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door veel nieuwe verbonden die aangegaan zijn door de leden die zich op allerlei terrein gaan inzetten voor de NBvK.

We hebben meegelopen en gezien dat onze Beroepsvereniging op alle belangrijke plaatsen uitgenodigd wordt om mee te praten en om een stem van de werkvloer te laten horen. Dit is zeker het resultaat van de 15 jaren werk en inzet van ons vorige bestuur. Wij hopen dat het volgende overgangsjaar zal leiden tot voortgang van de ingeslagen weg en verdere versteviging van de positie van de kraamverzorgende in Nederland.  


Met de feestdagen in het verschiet was het toch mooi om te horen van een burgemeester over de goede herinneringen die hij heeft van de kraamverzorgende die hem in zijn gezin kwam helpen rond de geboorte van hun kind. Dat is voor iedereen in Nederland beschikbaar. Gelukkig nog wel, waar je wiegje ook staat, of je vader of moeder nou burgemeester is of in de fabriek werkt: Er zou altijd een kraamverzorgende beschikbaar moeten zijn.

Afgelopen dagen (en jaar) is er zeker wat media aandacht geweest over de werkomstandigheden en slechte betaling in de Kraamzorg.
Wij vinden het jammer dat de aandacht over deze negatieve kanten van het werk gaat, maar heel goed dat het nu doordringt in de huiskamers van Nederland. 

De NBvK is de stem van de werkvloer, het nieuwe bestuur Erna Majoor, Hanneke Zijlmans en Ester van der Ark zijn allemaal actief aan het werk als kraamverzorgende.  
Ze weten hoe het is in de dagelijkse praktijk en wat er allemaal bij komt kijken.Het nieuwe bestuur van de NBvK is voor en door de kraamzorg professional zelf.

Wij willen ons het komende jaar inzetten voor jullie voor de inhoud van het vak, voor de arbeidsomstandigheden, de opleidingen, kwaliteitseisen en de ontwikkelingen in toekomst.  

Wij zijn niet de vakbond maar de beroepsvereniging, daarom zetten we in op samenwerken aan een betere toekomst voor ons vak en de inhoud daarvan. Hierover kun jij meepraten met ons.
Wij hopen elkaar te zien in het nieuwe jaar, op 4 maart staat onze eerste Regiobijeenkomst gepland. Hierover volgt nog een nieuwsflits.

Voor nu een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar en de collega’s die werken deze dagen veel gezelligheid bij de kerstkindjes.

Ester van der Ark