Beste werkgever Kraamzorg 2013: Mammae Mia

voorjaar 2013

Op donderdag 27 juni werd Simone Compier, eigenaar van Kraamzorgorganisatie Mammae Mia uit Amsterdam, verrast door haar eigen personeel en de NBvK. Mammae Mia is namelijk uit de bus gekomen als beste werkgever in de kraamzorg van Nederland.

De uitreiking had op de Nationale Dag moeten plaatsvinden maar helaas was Simone die week net vertrokken voor een welverdiende vakantie. Daarom is besloten haar in haar eigen kantoor te verrassen met de prijs en heeft het personeel besloten daar meteen een gezellige borrel bij te organiseren.

Mammae Mia is uitgeroepen tot beste werkgever om een aantal redenen:
Wij hebben als NBvK gekeken naar het aantal stemmen dat een werkgever kreeg, de cijfers die gegeven waren en naar de motivatie die werd gegeven. We kwamen aan de hand daarvan tot de conclusie dat er maar 1 duidelijke winnaar was en dat is Mammae Mia. De fijnste organisatie om bij te werken.

Wat waarderen kraamverzorgenden in een werkgever?


1. Overleg, waardering en respect: het is heel belangrijk dat kraamverzorgenden kunnen overleggen met de organisatie over de manier waarop ze werken, bijvoorbeeld over het combineren werk-kinderen, het op wacht staan en roosters. Mensen ervaren de mogelijkheid om daar over te kunnen overleggen als waardering en respect. NIet zomaar "moeten doen" wat je opgedragen wordt maar gewoon kunnen geven en nemen maakt het werken in de kraamzorg dat nu eenmaal niet altijd te plannen is prettig en vol te houden.

2. Goede mensen op de planning: het is belangrijk dat op de planning mensen werken die begrijpen wat kraamzorg inhoudt zodat wanneer je tegen zaken oploopt in de gezinnen er goede mogelijkheden zijn voor overleg, feedback of gewoon even spuien/delen. Werken in de kraamzorg is vaak erg solistisch, je bent altijd alleen in de gezinnen, het is daarom van groot belang dat je altijd en snel kan terugvallen op je organisatie.

3. Kleinschalig en menselijk: kraamverzorgenden die werkzaam zijn bij organisaties die duidelijk een plaatselijk of regionale binding hebben en kleinschalig zorg organiseren zijn duidelijk meer tevreden. Het leidt tot goede samenwerking met verloskundige praktijken en ziekenhuizen in de regio. 

Mammae Mia scoorde op al deze punten hoog. En is dan ook een heel goed voorbeeld van een goede werkgever in de kraamzorg. Simone ontving van de voorzitter van de NBvK, Tineke Bogaard, de bokaal voor Goed Werkgeverschap in de Kraamzorg en een oorkonde.


De NBvK gaat door met haar zoektocht naar goede werkgevers. In 2014 zal er weer een oorkonde en bokaal worden uitgereikt. Vind je dat jouw werkgever deze prijs verdient? Mail het cijfer dat je jouw baas geeft en een motivatie waarom je vindt dat jouw baas dit cijfer verdient naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..