NBVK aan de CAO-tafel?

Wij hebben nog geen antwoord gekregen op ons verzoek toegelaten te worden aan de CAO-tafel zodat de NBvK de belangen van kraamverzorgenden in loondienst beter kan behartigen.

Tot nu toe hebben we het via de vakbonden geprobeerd maar helaas hebben wij moeten constateren dat het bij de meeste vakbonden aan de kennis ontbreekt over de praktijk van de kraamzorg. Daarnaast blijft de kraamzorg een klein onderdeel in deze CAO. We werken goed samen met VHP en ABVAKABO. Nu'91 en CNV zijn voor ons minder goed te bereiken. Daarom willen wij nu zelf zorgen dat het geluid van de kraamzorg beter hoorbaar gaat worden aan de CAO zodat ook kraamverzorgenden een CAO krijgen die hun beter beschermt en meer zekerheid biedt.

 

Werkgevers ontduiken CAO en arbeidstijdenwet

Wekelijks vinden leden van de NBvK de weg naar ons met vragen over hun arbeidsvoorwaarden. Het beste werkt dat om dit via de mail te doen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er zijn veel vragen over wachtvergoedingen,roosters, terugbetaalregelingen etc.
Aan de hand van al de vragen en signalen heeft de NBvK melding gedaan van het ontduiken van de CAO en arbeidstijdenwet. Ook hebben wij melding gedaan van organisaties die ondanks aantoonbaar slecht beleid op een of andere manier toch maar actief kunnen blijven in de kraamzorg. Omdat verzekeraars contracten met deze organisaties afsluiten. Omdat kraamzorgorganisaties met ze samenwerken in drukke tijden of in gebieden waar die ook zorg willen gaan bieden. Wij hebben nog geen reactie gekregen van de CAO-partners, te weten de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN en de vakbonden.

Inmiddels hebben we de lijst weer aan kunnen vullen en zullen na de zomer wederom melding doen. Ben je benieuwd naar de lijst? En of wellicht jouw werkgever op deze lijst voorkomt? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we mailen hem je toe.